9/23/2024

Η Εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ: Μια Κωμωδία Χωρίς Γέλιο

 Αν νομίζατε ότι η εκλογή προεδρού στο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πιο σημαντικό γεγονός από καταβολής ελληνικού κράτους, τότε μάλλον ζείτε σε παράλληλο σύμπαν. Τα ΜΜΕ μας έχουν ζαλίσει με αναλύσεις, σενάρια και ψεύτικες αγωνίες, λες και πρόκειται για τη σκληρή μάχη των Σπαρτιατών κατά των Περσών! Ειλικρινά, αν ήταν τόσο σημαντική, θα έπρεπε να βάλουμε και popcorn.

Το κόμμα αυτό, που μας έχει αφήσει με την αίσθηση ότι τελικά αυτό που φέραμε δεν είναι μνημόνιο, προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι έτοιμο να αναλάβει ξανά τα ηνία. Με τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις και τις δημόσιες ρήξεις να κλέβουν την παράσταση, η εικόνα είναι περισσότερο από απογοητευτική. Η επιστροφή του στο 4% ή και στο 0% μοιάζει πια σαν μια καλή ιδέα, καθώς κανείς δεν θέλει να ασχολείται με ένα κόμμα που φαίνεται να έχει ξεχάσει την πολιτική του κατεύθυνση.

Και πώς να ξεχάσουμε το τραγελαφικό δημοψήφισμα του 2015, όπου το "όχι" έγινε "ναι" και μας άφησε με τη γεύση της απογοήτευσης; Σαν να πήγαμε σε ένα πανηγύρι και να καταλήξαμε να πληρώνουμε και τον λογαριασμό! Η καταδίκη του Παππά από το δικαστήριο ήρθε να προσθέσει άλλη μια δόση κωμωδίας σε αυτή την πολιτική παράσταση.

Αυτή τη στιγμή, καθώς οι υποψήφιοι μαζεύουν δυνάμεις και οι κατηγορίες πέφτουν βροχή, η κατάσταση θυμίζει περισσότερο θρίλερ παρά πολιτική διαδικασία. Όλοι προσπαθούν να υπερασπιστούν τη θέση τους, ενώ οι δημόσιες αντιπαραθέσεις έχουν μετατραπεί σε ένα αληθινό ροντέο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι αλληλοκατηγορίες και οι εσωτερικές συγκρούσεις έχουν μετατρέψει την εκλογική διαδικασία σε ένα πολιτικό σόου, που είναι δύσκολο να παρακολουθήσουμε σοβαρά.

Και όσο για τις αναλύσεις των δημοσιογράφων, αυτές θυμίζουν περισσότερο ρεπορτάζ για το ποιοι θα περάσουν στον τελικό ενός τηλεοπτ

No comments:

Post a Comment